Workshop Basis Health Check

11 mei 2023

1 dagdeel

€ 249,-

HBO werk- en denkniveau

STAP-budget

Steeds meer bedrijven en instanties vinden het belangrijk om te weten hoe het staat met de algemene gezondheid van hun medewerkers. Door middel van een Basis Health Check krijg je waardevolle inzichten. Deze check wordt ook wel Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of Preventief Vitaliteitsonderzoek (PVO) genoemd. Vaak wordt dit gedaan in het kader van duurzame inzetbaarheid of om aan de wettelijke verplichting van een risico-inventarisatie & evaluatie te voldoen.

Maar ook als jij een eigen praktijk hebt kan de Basis Health Check goed ingezet worden als een praktische tool. Bijvoorbeeld als eerste of tussentijds meetmoment bij een GLI-deelnemer. Voor leefstijlcoaches bieden healtchecks aanleiding om in gesprek te komen over gezondheid, vitaliteit en leefgewoontes.

 

Wat levert het op?

Bij een Basis Health Check kunnen gezondheidsrisico’s (vroegtijdig) worden opgespoord. Het inzicht in de gemeten waarden kan deelnemers motiveren om voor een gezondere leefstijl te kiezen. Voor werkgevers geeft een Basis Health Check inzicht in de gezondheid van werknemers. Dat kan het vitaliteitsbeleid binnen de organisatie ondersteunen.

 

 Inhoud van de Basis Health Check

 • Glucosebepaling en cholesterolmeting door middel van een vingerprik
 • Bloeddrukmeting
 • Bepaling lichaamssamenstelling (BMI, spier- en vetpercentage, bepaling middelomvang)
 • Bepaling fitheid, kracht, lenigheid en balans
 • Informeren en rapporteren met betrekking tot de te meten en gemeten waarden

Deze workshop is bedoeld voor leefstijlcoaches en gezondheidsprofessionals die hun cliënten een Basis Health Check willen aanbieden. Dit kan zowel binnen de organisatie zijn waar je werkt, als in jouw eigen praktijk. Je leert meteen hoe je resultaten AVG-proof bijhoudt en hoe je een eenvoudige (management)rapportage opstelt.

  Wat leer je?

    • Je leert hoe je de cliënt vooraf informeert over de Basis Health Check en hoe je vervolgens de verschillende metingen deskundig uitvoert.
    • Je leert welke uitleg en adviezen je kunt geven bij de uitslag van de metingen.
    • Je leert een kort coachingsgesprek voeren gericht op het verbeteren van de leefstijl.
    • Je krijgt voorbeelden uit het werkveld en er worden verschillende checklists en handleidingen aangeboden.
    • Je krijgt voldoende tijd om je eigen vaardigheden te oefenen voor alle tests die in de Basis Health Check aan bod komen.

  Na afloop:

    • Voel je je getraind genoeg om een eenvoudige Basis Health Check uit te voeren.
    • Weet je welke vaardigheden je nog vaker moet oefenen.
    • Kan je een persoonlijk ontwikkelplan opstellen.

  Investering

  € 249,- geen btw van toepassing, geen verdere cursuskosten

  Accreditatie

  BLCN/KABIZ (7 punten)

   

  Locatie

  Cursusruimte Visiom, direct tegenover Amersfoort CS

   

  Alle trainingen en opleidingen van Visiom komen in aanmerking voor het STAP budget. Een aantal keren per jaar start een aanvraagtermijn voor het STAP budget. Over het algemeen is het budget binnen zeer korte tijd op, dus je moet op de eerste dag van de termijn op tijd klaarzitten om je aanvraag te doen.

  Meer informatie over inschrijven met gebruik van het STAP-budget.

  Alle scholingen kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

  Meer informatie over Maatwerk & Incompany