Beter Worden in de Zorg Boost

Vitaliteitsprogramma voor organisaties uit zorg en welzijn

Veel organisaties hebben twee dingen scherp: 1. je móet iets met de vitaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers en 2. eenmalig iets doen werkt niet; je moet het meer borgen. Maar hoe doe je dit? Bij voorkeur tegen een overzichtelijk budget en zonder dat de verschillende interventies en projecten zich opstapelen? De Beter Worden in de Zorg Boost is een uitstekend kader om snel aan de slag te kunnen met een duurzame werkwijze. Een bonus: het programma heeft effect op de vitaliteit van medewerkers, maar ook op hun professionele vaardigheden op het gebied van leefstijlcoaching en gespreksvoering.

Hoe werkt de Boost?

De Beter Worden in de Zorg Boost, kortweg ‘de Boost’, heeft drie stappen die je zo vaak kunt herhalen als je wilt. Ondersteuning krijg je van een speciaal getrainde Ster-leefstijlcoach, die vast aan de organisatie verbonden wordt. De optie om een eigen medewerker te laten opleiden tot Ster-leefstijlcoach is ook aanwezig. De drie stappen:

1. Zelfcheck

Medewerkers krijgen een korte zelfcheck aangeboden met twee kanten: hoe gaat het met jou en hoe goed kun je de klant/patiënt helpen om gezonde keuzes te maken? Uit deze activiteit komen medewerkers naar voren die iets willen op deze vlakken. Hen noemen we de Boosters.

2. Boosters in ontwikkeling

De Boosters krijgen een budget mee, dat ze kunnen inzetten om zich te ontwikkelen op het gebied van vitaliteit en/of gespreksvoering. De organisatie bepaalt de ruimte: maximaal aantal Boosters en budget per persoon (kan variëren van € 295 tot € 595). Hierbij kan gebruik gemaakt worden van reeds aanwezige mogelijkheden, bijvoorbeeld een persoonlijk vitaliteitsbudget, scholingsbudgetten en geschikte scholingen uit bestaand aanbod. Visiom kan daarnaast in overleg een aantal gerichte, effectieve opties voor training en coaching toevoegen.

3. Boosters bijeenkomst

Na 3 maanden komen de Boosters bij elkaar in een bijeenkomst waar zij hun ontwikkeling zichtbaar maken en adviezen formuleren voor management en collega’s. Hier kan de organisatie uiteraard op allerlei manieren zijn voordeel mee doen. Daarnaast geeft het energie voor een nieuwe ronde.

Dus… repeat vanaf stap 1 indien gewenst!

Meer weten?

Kan de Beter Worden in de Zorg Boost een vliegwiel zijn voor jullie organisatie? Neem contact op om jullie wensen en mogelijkheden te onderzoeken. We zijn bereikbaar via in**@vi****.nl en 033-7850591 voor het maken van een (videobel)afspraak.