Verdiepingsprogramma Trainerschap Positieve Gezondheid 2023

Als iPH gecertificeerde trainer Positieve Gezondheid blijf je je ontwikkelen. De omgeving is continu in beweging, Positieve Gezondheid als gedachtegoed ontwikkelt zich en je eigen groei mindset zorgt er ook voor dat je nieuwsgierig blijft. Dit verdiepingsprogramma geeft je de mogelijkheid om in 2023 je competenties als trainer Positieve Gezondheid op peil te houden. Daarnaast krijg je er inspiratie uit door het contact met collega-trainers. De inhoud en omvang van het scholingsprogramma zorgen ervoor dat je bij iPH je certificering kunt behouden.

Programma

Het verdiepingsprogramma Trainerschap Positieve Gezondheid 2023 omvat de volgende onderdelen:

 • E-learning Eigen ontwikkelplan
 • 5 dagdelen scholing
 • 3x 2 uur intervisie

Op 2 januari krijg je toegang tot de e-learning waarmee je je eigen ontwikkelplan gaat opstellen. Je zorgt dat dit uiterlijk 31 januari gereed is.

Voor de scholingen wordt een keuzemenu gehanteerd, waardoor je modules kunt kiezen tot een totaal van 5 dagdelen die aansluiten bij het gemaakte ontwikkelplan. Er is in 2023 minimaal keuze uit de volgende thema’s:

 • Training coaching & gespreksvoering (4 dagdelen)
 • Geluk & Zingeving (1 dagdeel)
 • Bouwen aan zelfvertrouwen (2 dagdelen)
 • Concreet invulling geven aan de stap ‘coachen naar doen’ bij Positieve Gezondheid (2 dagdelen)
 • Omgaan met een tekort aan tijd en/of geld bij deelnemers (e-learning + 1 dagdeel)
 • Positieve Gezondheid & duurzame inzetbaarheid in organisaties (2 dagdelen)
 • Theorie werken met groepen & basis workshops geven (2 dagdelen)
 • Opleiding Trainersvaardigheden (10 dagdelen – extra bijdrage van € 1.500 van toepassing)

In de intervisiesessies met andere iPH gecertificeerde trainers is aandacht voor casussen en praktijkervaringen.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van je programma ontvang je een lijst met keuzemogelijkheden, waaruit je een totaal scholingsaanbod van 5 dagdelen samenstelt en 3 intervisiedata kiest. Dit kan ook in de loop van het jaar worden gedaan, mits je minimaal 4 weken voor aanvang van de eerste cursusbijeenkomst aanmeldt en er nog plaats is binnen de cursus.

Voor wie

Professionals die als gecertificeerde trainer zijn verbonden aan iPH.

Studieduur en studiebelasting

Het programma loopt over het gehele jaar 2023. De keuze van je scholingsmodules en intervisiedata bepaalt jouw schema. Je tijdsinvestering is 5 dagdelen voor de scholingen, 3x 2 uur voor de intervisiebijeenkomsten en ca. 4 uren voor het maken van je ontwikkelplan. In totaal is dit 25 uur.

Trainers

De scholingsdagen waar je uit kunt kiezen, worden geleid door trainers/docenten die het gedachtegoed van Positieve Gezondheid door en door kennen en daar op één of meer onderdelen een verdieping op kunnen geven.

Data en aanmelden

Cursusgeld: € 900
Aanmelden voor het programma voor 2023 kan via de cursusagenda en/of met behulp van STAP-budget.

Vragen?

Stuur een e-mail aan Visiom.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier