Training Weg met de Weegschaal

Meerdere startmomenten

2 dagdelen per module

€ 269,- per module

Mbo+

Begeleid jij mensen bij gewichtsproblemen? En merk jij ook keer op keer dat gedrag hardnekkig is? Dat wilskracht beperkt is? En dat mensen terugvallen in hun oude gewoontes (en gewicht)? 

Om succesvol te kunnen begeleiden, is het nodig om steeds beter inzicht te krijgen in hoe gedrag wordt aangestuurd vanuit het lichaam en het brein. En hoe je daarop kunt interveniëren. Je leert dit in onze training ‘Weg met de Weegschaal’. Deze training is speciaal voor professionals die mensen met overgewicht begeleiden bij het verbeteren van hun leefgewoontes en het versterken van hun vertrouwen.

De training bestaat uit twee modules, die ook los van elkaar gevolgd kunnen worden: 

  1. Weg met de Weegschaal: Je lichaam goed instellen 
  2. Weg met de Weegschaal: Je brein slim programmeren 

Beide modules hebben als doel om inzicht te vergroten in de manier waarop gezonde of ongezonde leefgewoontes ontstaan en hoe iemand met gewichtsproblemen daar meer invloed op uit kan oefenen. De inhoud van de training kan je direct in de praktijk brengen. 

Ben jij leefstijlcoach? Werk je als gewichtsconsulent of diëtist? Of begeleid je op een andere manier mensen bij het verbeteren van hun eet- en leefgewoontes met het oog op gewichtsproblemen? Dan is dit de training die goed aansluit op jouw werk.

Module 1: Je lichaam goed instellen 

  • Je kunt drie manieren beschrijven waarop het lichaam wordt ingesteld op een gezonde of juist ongezonde leefstijl. 
  • Je hebt minimaal één manier tot je beschikking om mensen te motiveren om goed voor hun lichaam te zorgen. 
  • Je hebt minimaal drie werkvormen om cliënten/deelnemers te helpen om goede en effectieve zelfzorg concreet te maken voor zichzelf. 

Module 2: Je brein slim programmeren 

  • Je kunt drie manieren beschrijven waarop het brein wordt geprogrammeerd voor een gezonde of juist ongezonde leefstijl. 
  • Je hebt minimaal één manier tot je beschikking om mensen te motiveren om goede (mentale) gewoontes te trainen. 
  • Je hebt minimaal drie werkvormen om cliënten/deelnemers te helpen om mentale ‘hygiëne’ concreet te maken voor zichzelf. 

Omvang, tijdsinvestering en toetsing

Studiebelasting:

  • 14 uur contacttijd (7 uur per module)

Er is geen toets, wel een aanwezigheidsplicht voor het ontvangen van het deelnamecertificaat en eventuele accreditatiepunten.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij BLCN en BGN.

Locatie

Module 1 is online en Module 2 is op locatie bij Visiom in Amersfoort.

Cursusgeld

Het cursusgeld bedraagt € 269,- per module (geen btw van toepassing). Dit is inclusief koffie, thee, lunch en werkmaterialen tijdens de cursusdagen. Er zijn geen aanvullende kosten.

Alle scholingen kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

Meer informatie over Maatwerk & Incompany