STAP-budget voor leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding die je helpt om inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De regeling is dan ook vooral bedoeld voor werkenden en werkzoekenden die via hun werkgever geen scholing kunnen volgen en voor scholingen die de arbeidsmarktpositie verbeteren. Er is dit jaar een budget van 160 miljoen euro voor heel Nederland.

Om de STAP regeling te kunnen gebruiken, moet de training of opleiding die je gekozen hebt, in het STAP register staan. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Voor de opleidingen en trainingen van Visiom geldt het volgende:

  • De opleidingen Leefstijlcoach Zorg & Welzijn en Ster-leefstijlcoach zijn CPION geaccrediteerde post-hbo opleidingen. Deze zullen in het STAP register worden opgenomen, maar de processen om alle CPION geregistreerde opleidingen te verwerken gaan niet zo snel.
  • Voor de overige beroepsgerelateerde trainingen die Visiom aanbiedt op het gebied van leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid, zijn we bezig met het proces om erkenningen en accreditaties te laten vastleggen. We verwachten dat dit rond 1 juli 2022 gereed is.

In zijn algemeenheid zijn de instanties die het STAP budget landelijk moeten uitvoeren, nog volop bezig met het regelwerk en de (ICT)voorzieningen die moeten worden gebouwd. Veel is nog niet gereed. Gelukkig wordt het budget voor 2022 sowieso in 5 fases beschikbaar gesteld, dus heb je ook later in het jaar gelegenheid om je budget aan te vragen.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de status van het toelaten van de verschillende trainingen en opleidingen. Meer informatie over de STAP regeling voor particulieren vind je hier.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier