STAP-budget voor leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid

Wat is het STAP-budget?

Sinds 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding die je helpt om inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Je mag het budget 1x per jaar aanvragen. Algemene informatie over het STAP budget vind je hier.

Alle trainingen en opleidingen van Visiom komen in aanmerking voor het STAP budget. Een aantal keren per jaar start een aanvraagtermijn voor het STAP budget. Over het algemeen is het budget binnen zeer korte tijd op, dus je moet op de eerste dag van de termijn op tijd klaarzitten om je aanvraag te doen.

Het kabinet heeft besloten het aanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari 2023 over te slaan. Dit geldt voor alle opleiders. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

De eerstvolgende aanvraagperiode start op: dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur.

Je kunt je (voor)aanmelding met ons regelen t/m vrijdag 24 februari om 17:00 uur.

De stappen vind je direct hierna.

Hoe vraag je STAP-budget aan voor een training/opleiding bij Visiom?

Lees de volgende informatie zorgvuldig door en volg de stappen.

 1. Meld je aan voor de training of opleiding van je keuze en vul daarbij de code STAPsubsidie22 in. Dit zorgt ervoor dat je de eerste € 1.000 niet zelf betaalt bij aanmelding. Als je budget wordt toegekend wordt dat namelijk rechtstreeks aan Visiom uitbetaald. Ook weten wij hierdoor dat je bedoeling is om met STAP-budget deel te nemen.
 2. Meld je niet aan voor meerdere trainingen of opleidingen tegelijk. Het STAP-budget kan maar voor één scholing worden aangevraagd.
 3. Download na je aanmelding dit formulier en vul het in. Stuur het als Word document naar info@visiom.nl. Het wordt door ons gecontroleerd en aangevuld met de opleidingscode en jouw klantcode. Daarna wordt het als pdf aan jou teruggestuurd als STAP aanmeldingsbewijs. Ook doen we een vooraanmelding bij het UWV, zodat je STAP aanvraag vergemakkelijkt wordt.
 4. Zorg dat je klaarzit voor je aanvraag, ongeveer 10 minuten voor de aanvraagperiode opent. Dit is de webpagina: https://www.stapuwv.nl/login?p=stapaanvraag. Je moet je DigiD en je pdf met STAP aanmeldingsbewijs van Visiom bij de hand hebben! Als je voor 10:00 bent ingelogd, word je na 10:00 automatisch op een willekeurige plaats in de wachtrij gezet. Het kan lang duren voor je aan de beurt bent.
 5. Wordt je budget toegekend, dan zorgt Visiom automatisch voor de verdere financiële afhandeling en de rapportage naar het UWV of je de scholing daadwerkelijk hebt gevolgd en afgerond.
 6. Wordt je budget niet toegekend, dan maak je een keuze: je laat je inschrijving staan en krijgt zelf een factuur voor het cursusgeld óf je meldt je direct na de afwijzing af voor je training. Het blijft een inschrijving op jouw naam, ook als je streeft naar een STAP-budget.

Houd rekening met het volgende

 • De scholing die je gaat volgen, moet minimaal 4 weken na de aanvraag van je STAP-budget starten (voorwaarde STAP-budget). Je kunt nu dus budget aanvragen voor scholingen die starten vanaf 28 maart 2023.
 • De scholing die je gaat volgen, moet uiterlijk 3 maanden na de afloop van de subsidieperiode van start gaan (voorwaarde STAP-budget).
 • Er is een maximum subsidiebedrag beschikbaar per periode. Niet iedereen krijgt zijn budget toegekend. Het is belangrijk om direct bij de start van de aanvraagperiode je budget aan te vragen en er rekening mee te houden dat het niet altijd lukt.
 • Bij niet tijdig afgemelde trainingen waarvoor wij geen STAP-budget ontvangen, krijg je als cursist altijd zelf een factuur. Er is een plaats voor je gereserveerd en alle algemene voorwaarden bij de aanmelding van een training of opleiding zijn van toepassing.
 • Wie zijn opleiding niet start of niet afmaakt, krijgt het jaar erop geen mogelijkheid om een STAP-budget aan te vragen. Als de scholing waarvoor je je hebt aangemeld niet doorgaat, is er een mogelijkheid om een andere startdatum te zoeken. Is dit niet mogelijk, dan vervalt je aangevraagde budget maar je hebt wél de mogelijkheid om opnieuw een budget aan te vragen, ook het jaar erop.
 • En tot slot: kies een opleiding niet omdat hij gesubsidieerd wordt, maar omdat hij precies is wat jij nodig hebt voor je ontwikkeling en werkplezier. Je tijd en aandacht zijn misschien wel het kostbaarste wat je kunt investeren. 😉


Agenda

Vergaderruimte huren?

 

 

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.