Programma Gelukkig & Goed

Maak je keuzes zo, dat je het goed hebt én tevreden bent over jezelf

Ons programma ‘Gelukkig & Goed’ gaat over werkgeluk. Het helpt medewerkers en teams om de volgende vraag te beantwoorden:

Hoe combineer ik me goed voelen met goed doen?

Veel mensen vinden het lastig om deze twee dingen in balans te houden, vooral als de druk toeneemt. Ze belanden ofwel in een situatie waar ze hun betrokkenheid loslaten en vooral comfort zoeken, of ze blijven zich het vuur uit de sloffen lopen voor anderen tot ze opraken.

De oplossing is om twee vormen van geluk met elkaar in balans te brengen. Ze werden bij de oude Grieken al door Aristoteles benoemd: hedonistisch geluk (het geluk dat je voelt door genieten, je prettig voelen) en eudaimonisch geluk (dat je voelt als je een goed geweten hebt, de persoon bent die je graag wilt zijn).

In het programma ‘Gelukkig & Goed’ worden medewerkers uitgenodigd en uitgedaagd om acht praktische principes te gaan gebruiken om balans te krijgen en te houden tussen de twee vormen van geluk. Dit zijn ze:

  1. Kies slim
  2. Begin bij wat goed is
  3. Train goede basisgewoontes
  4. Doe moeite als iets de moeite waard is
  5. Richt je aandacht
  6. Bouw aan vertrouwen
  7. Varieer
  8. Heb plezier

De grondslag van het programma sluit aan bij het werken vanuit Positieve Gezondheid en positieve psychologie. De regie ligt bij de medewerker. Er wordt gestreefd naar onderlinge verbinding. Vanuit de drive en de doelen van de medewerker wordt gekeken welke kleine en effectieve stappen direct ingezet kunnen worden om de dag een stukje lichter, mooier en waardevoller te maken. Mensen worden in hun kracht gezet.

Hoe ga je aan de slag?

Een groep van 8 tot 12 medewerkers gaat gezamenlijk een training volgen van drie sessies van 3 uur. Voorafgaand wordt een peiling ingevuld over werkgeluk, waarvan de groep een algemene terugkoppeling krijgt.

Aanvullend kan ervoor gekozen worden dat deelnemers één of meer persoonlijke gesprekken kunnen aanvragen om een onderwerp uit te diepen waar ze extra ondersteuning bij willen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via in*******@vi****.nl