Visiom Academie

Visiom was al gespecialiseerd in persoonsgerichte zorg, leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid voordat de termen bestonden. Onze eerste trainingen zijn gemaakt in 1997 en de basisprincipes van onze werkwijze staan nog altijd als een huis.

Visiom – BeBright Academy

De houdbaarheid van de zorg en het sociaal domein vraagt om een transformatie. Om deze te laten slagen is het nodig dat mensen op alle niveaus binnen een organisatie hieraan kunnen bijdragen. Voor opleidingsinstituut Visiom en strategie- en transformatiebureau BeBright dé reden om de handen ineen te slaan.

In een situatie van continue verandering en onzekerheid hebben professionals in de zorg en het sociaal domein behoefte aan nieuwe competenties en instrumenten. De gezamenlijke academie van Visiom en BeBright biedt leer- en ontwikkelmogelijkheden om deze eigen te maken en een andere mindset te creëren.

Wij bieden de mogelijkheid om te werken aan (persoonlijk & transformationeel) leiderschap, persoonsgerichte zorg, leefstijlcoaching en vitaliteit. Uniek aan onze academie is dat wij er zijn voor alle professionals: medewerkers, leidinggevenden, beleidsmakers en bestuurders. Door een brug te slaan tussen de uitdagingen van de organisatie, verbeteringen in teams en eigen (persoonlijk) leiderschap, kom je samen verder.

Visiom

Visiom traint en ondersteunt al meer dan 20 jaar professionals uit het brede gebied van zorg en sociaal domein. Hierbij richten wij ons op de vraag: Hoe gids je mensen bij het hebben van meer grip op hun dagelijks leven? Dit doen wij door ons te richten op de professional die zelf de rust en ruimte moet hebben om wendbaar te zijn. Wij versterken hen in de visie en vaardigheden die nodig zijn om dit te kunnen ontwikkelen bij anderen.

BeBright

BeBright is een dynamisch strategie- en transformatiebureau dat zich inzet om de vitaliteit van organisaties en de samenleving te versterken door verbindingen te leggen en vernieuwingen te versnellen. Dit vraagt, naast visie en moedig leiderschap, vooral om daadkracht van vitale mensen, organisaties en ecosystemen. BeBright geeft richting, adviseert, begeleidt en helpt haar opdrachtgevers om de visie op de toekomst te vertalen naar concrete realisatie.

Intensieve samenwerking

De kennis en expertise van Visiom en BeBright vullen elkaar optimaal aan. Voor ons is het dan ook een logische stap om de al bestaande samenwerking verder te verstevigen in de Visiom – BeBright Academy. Wij streven ernaar dat mensen werkzaam in de zorg en het sociaal domein tot bloei kunnen komen in de transformatie die gaande is. Niet alleen maar overleven, maar juist een unieke bijdrage kunnen leveren aan het grotere geheel, leiderschap tonen en synergie kunnen creëren met de bijdragen van anderen.

Meijke van Herwijnen, Directeur Visiom: “De afgelopen jaren hebben wij al een groot aantal scholingstrajecten uitgevoerd in samenwerking met BeBright. Daar merkten we hoe goed we elkaar aanvullen. Bij Visiom zijn wij veel bezig met gedragsverandering en het vergroten van vaardigheden bij professionals. BeBright versterkt dat door management en bestuur te ondersteunen bij het opbouwen van een sterke visie en strategie. Het mooie van de intensieve samenwerking die we nu starten, is dat we ook nieuwe scholingsmogelijkheden kunnen gaan bieden. Daar kijk ik erg naar uit!”

Philip J. Idenburg, Managing Partner BeBright: Ik ben verheugd met deze volgende en wat mij betreft logische stap in de samenwerking met Visiom. Vanuit BeBright zie en ervaar ik dagelijks dat persoonlijk leiderschap en veerkrachtig menselijk kapitaal de sleutels zijn voor mensen om elke dag te kunnen werken aan transformatie en verbeteringen in de zorg en het sociaal domein.”

Partner Institute for Positive Health

De trainingen van Visiom hebben sinds 2019 een sterke synergie gekregen met het werken vanuit Positieve Gezondheid. Dit wordt gevoed door ons partnerschap met het Institute for Positive Health (iPH).

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot 20 personen huren bij Visiom.