Over Visiom

Visiom bestaat sinds 2004 en heeft als streven dat we beter worden in de zorg. In beide betekenissen: zorg leidt er zo vaak mogelijk toe dat zieke mensen weer beter worden (en niet alleen ‘een diagnose en behandeling krijgen’). En professionals worden er steeds beter in om daaraan bij te dragen.

Mensen die werken in zorg en welzijn hebben een belangrijke rol in de samenleving. Daarom willen we niet alleen dat zij hun patiënten of cliënten goed ondersteunen, maar ook dat ze hun eigen veerkracht behouden. In onze trainingen streven we naar een wisselwerking tussen die beide onderwerpen. Dat levert een opwaartse spiraal op: meer veerkracht en energie hebben zorgt ervoor dat je als professional beter kunt luisteren en meedenken met patiënten, collega’s en de organisatie. En als je dat goed kunt, krijg je meer werkplezier en nieuwe energie.

Meijke van Herwijnen, directeur Visiom

Visiom geeft trainingen over gespreksvaardigheden, die erop gericht zijn om mensen te raken in hun persoonlijke wensen en doelen en ze te helpen om vaker te handelen op een manier die hun welzijn vergroot. Daarnaast leren we professionals hoe je het maken van gezonde keuzes eenvoudiger kunt maken voor cliënten door het formuleren van haalbare, effectieve leefstijladviezen. Ook werken we met organisaties uit zorg en welzijn aan de vitaliteit en veerkracht van hun medewerkers.

Wat het beste startpunt is, bekijken we per organisatie of per professional. Soms heeft het primaire vraagstuk te maken met een optimale benadering van patiënten en het begrip ‘gezondheid’. Bijvoorbeeld omdat er een stap wordt gezet richting patiëntgerichte zorg of meer toepassing van leefstijlcoaching. Soms moet vooral gewerkt worden aan veerkrachtige en wendbare professionals, die goed in hun vel en in hun werk zitten. Soms is het allebei even belangrijk.

Sinds mei 2019 heeft het Institute for Positive Health (iPH) een partnerschap met Visiom voor het versterken van hun Academie. Visiom verzorgt als partner van het iPH de officiële scholingen over Positieve Gezondheid, die worden afgesloten met een certificaat van het iPH.

Het bureau van Visiom heeft een kernteam van 11 personen. Daarnaast wordt er gewerkt met een vaste groep van ongeveer 50 trainers, coaches en docenten, die in de meeste gevallen als ZZP’er aan Visiom verbonden zijn.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot 20 personen huren bij Visiom.