Introductie Positieve Gezondheid

In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit Positieve Gezondheid. En ook werkgevers merken steeds meer dat het waarde heeft om ‘het andere gesprek’ te voeren met medewerkers. Het werkconcept van Positieve Gezondheid houdt in dat je anders kijkt naar ‘of het goed gaat met iemand’. Er zijn drie elementen in de werkwijze:

  1. Je gaat met mensen verkennen wat belangrijk voor ze is.
  2. Je kijkt of er (verander)wensen zijn.
  3. Je coacht ze om te komen tot concrete, haalbare stappen richting hun doel.

De Introductie Positieve Gezondheid is de basis van werken met Positieve Gezondheid. Deze wordt aangeboden in twee vormen:

  1. Individueel als e-learning in combinatie met een persoonlijk coachingsgesprek met een professional die gecertificeerd is voor het werken met Positieve Gezondheid.
  2. In een groep met twee cursusbijeenkomsten. Hierbij krijg je het ‘Handboek Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk’. Dit boek biedt inspiratie voor allerlei professionals. 

Tip: in de cursusagenda staat elke maand een startdatum voor de individuele introductie met e-learning en een gesprek. Deze staat erin om te zorgen dat je ziet dat je je kunt aanmelden. Na aanmelding hoef je niet te wachten op deze startdatum en kun je beginnen wanneer je wilt.

Tijdsinvestering

5 uur

Verdere verdieping

Is jouw interesse gewekt door deze introductie en wil je verdere verdieping toegespitst op jouw werkgebied? Kies dan één van de leerroutes van de Training Werken met Positieve Gezondheid.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier