Werken met Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier van denken en werken waarbij je de ander centraal stelt. Je helpt mensen om beter te benoemen wat belangrijk voor hen is en vertaalt dat naar te zetten stappen. Goed luisteren en kijken is hierbij essentieel, maar ook het vertrouwen in wat iemand zelf kan. Het is verbluffend hoe goed mensen zelf vaak weten wat er nodig is om hun gezondheidssituatie te verbeteren.

Om deze mindset te ontwikkelen, is het belangrijk om eerst zelf te ervaren wat het verschil maakt. Hierbij speelt zelfreflectie een rol: Wat vind jij belangrijk? Wanneer ervaar jij zingeving en contact? Ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en samen leren zijn ook een onmisbare bron van inspiratie.

Elke deelnemer start met de Introductie Positieve Gezondheid. Deze volg je individueel of in een groep. Wil je daarna verder aan de slag met dit gezondheidsconcept? Kies dan één van de leerroutes van de Training Werken met Positieve Gezondheid. Heb je na het volgen van één van de leerroutes behoefte aan het vergroten van jouw inzichten en vaardigheden? Een mogelijkheid daarvoor is om een tweede leerroute te volgen als workshop. Zo ontstaan er meer toepassingsmogelijkheden. Daarnaast zijn er verschillende opties om verdiepende scholingen te volgen.

Waar is de eerdere ‘Basismodule’ gebleven?

Alle inhoud van de eerdere Basismodule Positieve Gezondheid heeft een plek gekregen in de nieuwe trainingen die bestaan uit een brede introductie die gevolgd wordt door een rolspecifieke training Positieve Gezondheid. In deze nieuwe vorm kunnen de deelnemers de stof nog beter toepassen op hun eigen werk. Net als voorheen krijg je na afronding van de introductie en de door jou gekozen training het iPH certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’ en het totale cursusgeld is gelijk gebleven of zelfs iets verlaagd.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier