Trainingen Positieve Gezondheid

Veel organisaties en regio’s willen Positieve Gezondheid met behulp van trainingen en opleidingen integreren in hun werkwijze. En dat is niet voor niets: het gedachtegoed werd in 2011 door Machteld Huber internationaal gepresenteerd en heeft sindsdien de aandacht weten vast te houden.

Positieve Gezondheid geeft handvatten om een persoonsgericht gesprek te voeren dat de ander daadwerkelijk verder helpt. Het werkconcept is erop gericht om iemand te steunen bij het verwoorden van wat belangrijk voor hem is en stappen te nemen die helpen. Het spinnenweb met de zes dimensies is een herkenbaar hulpmiddel daarbij. Een belangrijke bijdrage van Positieve Gezondheid is bovendien dat het professionals uit verschillende domeinen helpt om dezelfde taal te spreken. 

Visiom is sinds 2019 partner van het Institute for Positive Health (iPH). Je kunt bij ons de officiële training volgen die leidt tot het certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’. Op basis van onze 20 jaar ervaring met persoonsgericht werken kunnen we ook meedenken hoe je een scholing binnen je organisatie zo opzet of voortzet, dat Positieve Gezondheid echt een plek krijgt binnen je manier van werken. Want het is geen truc of vijfstappenplan. Het gaat om een mindset, het vermogen om een verbinding te maken en kunnen aansluiten bij de werkelijkheid van de patiënt, cliënt of klant.

Ben je op zoek naar een training Positieve Gezondheid voor jezelf? Kijk dan eens naar het onderstaande aanbod. Past een incompany training meer bij je behoeftes? Lees dan verder bij maatwerk en incompany.