Opleiding Leefstijlcoach Zorg & Welzijn

21 september 2023

1 jaar

€ 4.995,-

Post-HBO

Voor professionals die in zorg en welzijn werken, wordt het steeds belangrijker om mensen te kunnen ondersteunen bij het verbeteren van hun dagelijkse gewoontes – oftewel hun leefstijl. Thema’s die daarbij horen zijn bijvoorbeeld goed omgaan met stress, je dag indelen, voldoende bewegen, genoeg slapen, gezond eten, niet roken en in het algemeen goed kunnen omgaan met alles wat er op ons afkomt.

Inmiddels weten we hoe belangrijk dit soort onderwerpen zijn als je gezond en veerkrachtig wilt zijn. Ook hebben we geleerd dat al deze onderwerpen te maken hebben met het veranderen van gedrag en het aanleren van gewoontes. Je hebt daarom coachingsvaardigheden nodig om mensen te gidsen bij het vinden van hun eigen doelen en het werken daaraan met behulp van gezonde dagelijkse gewoontes.

Je kunt de modules van de opleiding Leefstijlcoach Zorg & Welzijn ook los van elkaar volgen. De opleiding bestaat uit vier modules:

 

Heb je één of meerdere van bovenstaande modules al bij ons gevolgd? Vraag dan naar de mogelijkheden om de opleiding verkort te volgen bij onze opleidingsadviseur Marjorie.

De opleiding Leefstijlcoach Zorg & Welzijn bestaat sinds 2020 en is niet zomaar een registeropleiding tot leefstijlcoach. Het programma is speciaal gericht op professionals uit zorg en welzijn. De basisopleiding over coaching en leefstijl heeft extra diepgang en het tweede deel van de opleiding is erop gericht dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen binnen je vak of rol in de zorg- of welzijnssetting. Zo kun je een bijdrage leveren aan de zorg van de toekomst.

Introductiemodule

In een eerste blok van twee lesdagen krijg je in de Basistraining Leefstijlcoaching een integraal beeld van leefstijlcoaching en de manier waarop je dat een plek kunt geven in jouw werksetting. Je bent begonnen.

Basisopleiding

Je basisopleiding van een half jaar biedt je evidence based coachingsvaardigheden en leefstijlkennis om te handelen als een volwaardige leefstijlcoach. Hij omvat de training Coaching en Gespreksvoering en de Leergang Leefstijl, Gezondheid en Gedrag (met de bijbehorende twee examens).

Implementatie

In het tweede half jaar van de opleiding richt je je op de praktijk: oefenen met cliënten en de integratie binnen je eigen vak en werksetting m.b.v. de Can-MEDs methodiek.

  Een aantal handige gegevens op een rij:

  • Dit is een post-hbo opleiding van 1 jaar, erkend door het beroepsregister leefstijlcoaches van BLCN/KABIZ
  • Je hebt 34 dagdelen les, deels online en deels op locatie in Amersfoort
  • De opleiding heeft 4 modules: Basistraining Leefstijlcoaching (4 dagdelen) / Training Coaching & Gespreksvoering (4 dagdelen + examen) / Leergang Leefstijl, Gezondheid & Gedrag (11 dagdelen + 22 dagdelen zelfstudie + examen) / Implementatie Leefstijlcoaching in Zorg & Welzijn (14 dagdelen + eindpresentatie)
  • De theorie krijg je in een uitgebreide e-learning + opgegeven literatuur (totaal ca. 187 uren zelfstudie en examenvoorbereiding). De lessen worden besteed aan oefenen, uitwisseling en reflectie.
  • Deelname aan de volledige opleiding met examens en diploma is alleen mogelijk voor deelnemers met een hbo vooropleiding en een functie in zorg of welzijn.
  • Het cursusgeld is € 4.995,-.
  • De kosten voor de aanschaf van de boekenlijst zijn bij nieuwe aanschaf ongeveer € 400,-.
  • De opleiding is geaccrediteerd door V&VN (100 punten).

  Starten

  De eerstvolgende opleidingsstart is op donderdag 21 september en vrijdag 22 september 2023 (Basistraining Leefstijlcoaching). Je volgende module is de Training Coaching & Gespreksvoering, die start op 6 oktober. De opleidingsdagen zijn op vrijdag.

  Wil je meer weten?

  Aanmelden

  Wil je je aanmelden voor de eerstvolgende start? Laat het weten via e-mail. Dan sturen we je een inschrijfformulier toe voor de gehele opleiding.

  Je kunt ook eerst aanmelden voor de Basistraining Leefstijlcoaching en/of de Training Coaching & Gespreksvoering

  Wist je dat…

  … de opleiding Leefstijlcoach Zorg & Welzijn vanaf het begin inhoudelijk ondersteund werd door Visiom en vanaf 1 januari 2023 officieel onder Visiom valt en niet meer onder LZW College?

  … Visiom al sinds 2004 gespecialiseerd is in leefstijlcoaching?

  … er ook een laagdrempelige masterclass leefstijlcoaching is als je meteen aan de slag wilt?

  Wil je je aanmelden voor de eerstvolgende start? Laat het weten via e-mail. Dan sturen we je een inschrijfformulier toe voor de gehele opleiding.

  Je kunt ook eerst aanmelden voor de Basistraining Leefstijlcoaching en/of de Training Coaching & Gespreksvoering. De combinatie van deze twee is de Leergang Leefstijlcoaching & Gespreksvoering.

  Alle scholingen van Visiom kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

  Meer informatie over Maatwerk & Incompany