Cursus Leefstijlcoaching: waar ben je eigenlijk mee bezig?

Cursus

Leefstijlcoaching – Waar ben je eigenlijk mee bezig?

visie & inspiratie voor de leefstijlcoach

Deze cursus is bedoeld voor leefstijlcoaches die hun visie willen aanscherpen op hun werkwijze en de ontwikkeling van het vak van coachen op leefstijl.

Start wo 9 feb 2022, 10:00-12:30 uur online

Start di 15 mrt 2022, 14:00-16:30 uur online

Waarom deelnemen aan deze cursus?

Bij leefstijlcoaching denken mensen vaak als eerste aan iemand die je helpt om gezonder te eten en meer te bewegen. Misschien komen beter omgaan met stress, stoppen met roken, minder alcohol drinken en op tijd naar bed gaan ook nog in ze op. En natuurlijk zijn dat allemaal stappen waardoor je je beter voelt en gezonder wordt. De link naar het belang van ‘leefstijlgeneeskunde’ is dus ook snel gelegd: medicijnen en medische behandelingen zijn symptoombestrijding, gezonde gewoontes zijn preventie van ziekte én een middel om ziektes (deels) terug te dringen.

Als leefstijlcoach zou je echter verder kunnen denken, of misschien zelfs móeten denken. Want met iemand werken aan voeding, bewegen, stressmanagement of slaap is óók een vorm van symptoombestrijding. Die slechte gewoontes zijn symptomen ergens van. Een ander zover krijgen dat hij gewoontes een voor een tackelt en vervangt door iets beters, is hard werken. Een leven lang vechten tegen impulsen. We weten dat vrijwel niemand dat volhoudt.

Laten we het scherp stellen: met leefstijlcoaching bereik je alleen resultaten als je samen werkt aan gewoontes die het leven van de ander eenvoudiger maken. Niet als je alleen maar meer verwachtingen toevoegt aan de lange lijst van wat iemand moet waarmaken van zichzelf en zijn omgeving. Om die eenvoud terug te brengen, is begrip van wat mensen drijft essentieel. Waarom leven we zoals we nu doen? Waar zoeken we naar? Waar werken we naartoe?

Deze cursus is bedoeld voor leefstijlcoaches die hun visie willen aanscherpen op hun werkwijze en de ontwikkeling van het vak van coachen op leefstijl.

 

Wat levert het op?

 • Je kunt helder uitleggen hoe de mensheid op het punt is gekomen dat we op alle punten overvoerd zijn, de lat zeer hoog hebben liggen en nauwelijks nog rust kunnen vinden.
 • Je kunt toelichten waarom en op welke wijze coaching op leefstijl nodig is in de huidige maatschappij.
 • Je kunt verschillende lagen benoemen in de drijfveren en behoeftes van mensen, waar je op kunt afstemmen in je werk als leefstijlcoach.
 • Je hebt deze inzichten vertaald in één of meer elementen van je werkwijze als leefstijlcoach.
 • Je zingeving en je zelfverzekerdheid in je werk zijn versterkt.

Programma:

 • Zelfstudie over actuele inzichten op het gebied van gedrag, filosofie, geschiedenis en biologie. Deze bestaat uit delen van het boek Sapiens van Yuval Noah Harari.
 • Online cursusbijeenkomst 1 (wo 9 feb 2022, 10.00-12.30 uur)
 • Bestuderen van samenvattingen van de overige aanbevolen literatuur, die je als digitale cursusbundel krijgt uitgereikt. Je leest indien gewenst delen van de aanbevolen literatuur volledig.
 • Online cursusbijeenkomst 2 (wo 9 mrt 2022, 10.00-12.30 uur)

  Accreditatie

  BLCN/KABIZ: aangevraagd

  Investering

  € 295,- per deelnemer (geen btw van toepassing)

  Data

  Wo 9 feb en wo 9 mrt 2022, 10:00-12:30 uur

  Locatie

  Beveiligde Zoom omgeving (online)

  Agenda

  Vergaderruimte huren

  Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

  Contactformulier