Trainingen over leefstijl en coaching

Waar ben je naar op zoek?

Wil je je oriënteren op leefstijlcoaching om te ontdekken wat het nu precies is en wat het kan betekenen voor jou als professional in zorg en welzijn, kijk dan eens naar de masterclass leefstijlcoaching.

Ben je professional in zorg of welzijn en wil je graag een post-hbo opleiding volgen die toegang geeft tot het register van BLCN/KABIZ, dan verwijzen we je graag naar de opleiding Leefstijlcoach Zorg & Welzijn van LZW College.

Ben je HR- of arboprofessional en zoek je een post-hbo opleiding vitaliteitscoach voor in de werkgeverssetting, die toegang geeft tot het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van BLCN/KABIZ, dan verwijzen we je graag naar de opleiding Ster-leefstijlcoach.

Ben je gericht op zoek naar een scholing over een onderwerp op het gebied van leefstijl en/of coaching, dan vind je bij ons de komende tijd verschillende mogelijkheden. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar ook bruikbaar in de praktijk. Ze zijn dan ook gebaseerd op 20 jaar ervaring met integrale leefstijlcoaching.

Klik op de training van je keuze om meer te lezen en naar data/aanmelding te gaan.

Training Samen Focussen op Leefstijl (SFL)

De meeste compacte training die er is over gesprekvoering en een effectief leefstijladvies geven. Veel gevolgd door zorgprofessionals die ook leefstijl aan de orde moeten stellen in hun consult, bijvoorbeeld als POH of verpleegkundige. En door degenen die hun coachingsvaardigheden willen opfrissen, meer samenhang willen geven of effectiever willen inzetten.

Training Coaching en Gespreksvoering

Een compacte coachings- en gesprekstraining, waar je leert om echt te luisteren naar de ander en zijn doelen centraal te zetten – maar hem ook te helpen om concrete stappen te zetten. De methodiek die je aangereikt krijgt is pragmatisch en effectief. Hij is goed te combineren met eventuele coachingsvaardigheden die je al hebt. Je krijgt tools aangereikt die je meteen kan toepassen en je gaat veel oefenen.

Cursus Voeding en Leefstijl (online)

Een cursus over voeding een eetgewoontes die wetenschappelijk onderbouwd is, maar ook sterk op de praktijk gericht. Je leert hoe je gezond eten eenvoudiger kunt maken voor de ander, in plaats van hem het zoveelste advies te geven. Je krijgt een denkkader mee dat je helpt om (nieuwe) informatie over voeding te kunnen plaatsen, en zo een samenhangend advies te blijven geven.

Cursus Slaap, Ontspanning en Leefstijl

Slaap, stress en ontspanning hebben een sterke invloed op elkaar, maar ook op bijvoorbeeld eetgewoontes, beweegpatroon of middelengebruik. In deze cursus leer je hoe knelpunten ontstaan, maar ook waar kansen zitten om beter te slapen, ontspannen en stress te hanteren. De cursus is wetenschappelijk onderbouwd en direct toepasbaar. Doel is dat je het zetten van stappen voor mensen eenvoudig en haalbaar maakt, maar ook samen zorgt dat er effect ontstaat.

Opleiding Effectief coachen bij Stoppen met Roken

Deze opleiding omvat onderbouwde informatie over (stoppen met) roken, maar ook de volledige opleiding ‘Samen Focussen op Leefstijl’ zodat coaching en leefstijl een plek krijgen in je stoppen met roken begeleiding. Na het volgen van deze opleiding en een positieve beoordeling van je eindopdracht kun je inschrijven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken begeleiding.

Workshop Basis Healthcheck

Een praktische en informatieve workshop voor leefstijlcoaches die healthchecks willen begeleiden bij werkgevers. Dergelijke checks zijn vaak een prima ingang om met medewerkers in gesprek te raken over hun leefstijl en hun doelen op dat gebied. Voor de uitvoering van een professionele check krijg je in deze workshop inzicht in de aanpak van een check en de standaard testen die je doet. Er wordt ook geoefend.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier