Training Positieve Gezondheid & gesprekken voeren

Voor wie is deze training?

Deze leerroute volg je wanneer je de Introductie Positieve Gezondheid hebt afgerond en dit gezondheidsconcept als uitgangspunt wilt nemen in het voeren van gesprekken in je werk. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, welzijn of de werkgeverssetting. Ben jij praktijkondersteuner in de huisartspraktijk? Werk je als EVV’er? Of misschien als wmo-consulent bij de gemeente? Of ben je leidinggevende van een team in een organisatie? Dan is dit de leerroute die goed aansluit bij jouw werk.

Wat leer je in deze training?

In deze training leer je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid. Je vertaalt deze in persoonsgerichte gesprekken. Hierin leer je jouw cliënten, patiënten of klanten met een brede blik naar binnen te kijken. Zo kunnen ze hun wensen vertalen in stappen die ze zelf willen zetten.

Na het volgen van deze training:

  • Kan je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in je werk vormgeeft.
  • Heb je meerdere malen gereflecteerd op je eigen Positieve Gezondheid en kan je beschrijven wat jouw opbrengst daarvan is.
  • Kan je inschatten op welk moment en hoe het gesprek vanuit Positieve Gezondheid het beste past voor de ander.
  • Kan je een werkwijze op basis van het spinnenweb beschrijven, die jou in staat stelt om mensen binnen hun eigen werksetting te laten reflecteren op hun Positieve Gezondheid en hierover met hen in gesprek gaan.
  • Ben je je bewust van het belang van goed luisteren en kijken naar de ander en ben je bereid om een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.
  • Pas je Positieve Gezondheid toe in jouw gedrag door je te verdiepen in het perspectief van de ander, ruimte te geven, de tijd te nemen en niet te sturen op bepaalde oplossingen.
  • Kan je voor jezelf een passende werkwijze toepassen om mensen te laten ontdekken welke haalbare stappen ze kunnen zetten om hun Positieve Gezondheid te behouden of versterken.
  • Heb je gereflecteerd op je eigen vermogen om mensen regie te laten nemen over hun eigen ontwikkelproces en heb je gericht geoefend om dit vermogen te vergroten.
  • Kan je vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid samenwerken met partners binnen en buiten de organisatie.
  • Weet je waar je informatie en inspiratie kunt vinden over het toepassen van Positieve Gezondheid.

Workshop

Heb jij de eerdere basismodule Positieve Gezondheid zonder leerroute gevolgd? Dan bieden we jou een verkort traject aan waarin je de door jou gekozen leerroute in één dag kunt volgen. Ook deelnemers die al een andere leerroute hebben gevolgd kunnen zich aanmelden voor deze workshop.

Verdiepende scholingen

Training coaching & gesprekken voeren

Wil je meer aanvullende tools voor verschillende fases in een gesprek? Volg dan de training coaching & gesprekken voeren. De inhoud van deze training sluit naadloos aan op de training Positieve Gezondheid & gesprekken voeren. Er wordt extra geoefend in de coachende mindset en ruimte geven aan de ander, zonder de regie op het gesprek te verliezen. Je kunt de training volgen in zes online sessies of vier bijeenkomsten op locatie.

 

Opleiding Trainersvaardigheden

Het geven van trainingen waarin mensen kunnen leren en ontwikkelen vraagt veel van de professional. Coachende vaardigheden zijn niet voldoende bij groepsgewijs werken. Er moet ook rekening gehouden worden met de groepsdynamiek. Deze kan juist ook benut worden om het leerproces te versterken. De trainer moet in staat zijn om programma’s te ontwerpen en ter plekke aan te passen. De verschillende manieren van leren die in de groep aanwezig zijn worden zo ondersteund. Wil jij je ontwikkelen op dit soort punten? Dan ben je op je plek in de opleiding Trainersvaardigheden.

Opleiding Train-de-trainer

Wil jij professionals trainen in het werken met groepen op basis van Positieve Gezondheid? Dan is de opleiding Train-de-trainer echt iets voor jou. Voor deze opleiding zijn wel onderliggende trainerscapaciteiten nodig. Deze worden beoordeeld in een intakegesprek. Wanneer de basis trainersvaardigheden nog ontwikkeld moet worden, kan je eerst de opleiding Trainersvaardigheden volgen.

 

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier