Training Positieve Gezondheid
& implementatie in de organisatie

Voor wie is deze training?

Deze leerroute volg je wanneer je de Introductie Positieve Gezondheid hebt afgerond en dit gezondheidsconcept wilt inbedden in een organisatie. Werk je als beleidsmedewerker? Ben je manager? Of werk je als projectleider? Dan is dit de leerroute die goed aansluit bij jouw werk.

Wat leer je in deze training?

In deze training leer je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid. Je leert deze te vertalen naar implementatieprocessen in een organisatie. Je geeft medewerkers en klanten de ruimte om beter te benoemen wat belangrijk voor hen is. Dit vergroot het gevoel van eigen regie en helpt hen om stappen te kiezen die hun Positieve Gezondheid vergroten.

Na het volgen van deze training:

 • Kan je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in je werk vormgeeft.
 • Heb je meerdere malen gereflecteerd op je eigen Positieve Gezondheid en kan je beschrijven wat jouw opbrengst daarvan is.
 • Kan je beschrijven hoe de essentie van het werken met Positieve Gezondheid zichtbaar en voelbaar wordt in de organisatie.
 • Ben je je bewust van het belang van goed luisteren en kijken naar de ander en ben je bereid om een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.
 • Pas je Positieve Gezondheid toe in jouw gedrag door je te verdiepen in het perspectief van de ander, ruimte te geven, de tijd te nemen en niet te sturen op bepaalde oplossingen.
 • Weet je welke randvoorwaarden er in de organisatie nodig zijn voor goede implementatie van Positieve Gezondheid en ken je de ontwikkelingen die hierop van invloed kunnen zijn.
 • Kan je stappen benoemen voor de implementatie van Positieve Gezondheid binnen een organisatie en kan je deze vertalen naar een programma dat aansluit op de visie, activiteiten en ontwikkelingen van de eigen organisatie.
 • Weet je hoe implementatie gemonitord en geëvalueerd kan worden.
 • Heb je gereflecteerd op je eigen vermogen om (mensen uit) de organisatie regie te laten nemen over hun ontwikkelproces bij het werken met Positieve Gezondheid en heb je geoefend in het voeren van gesprekken waarin dit versterkt wordt.
 • Weet je hoe je sleutelfiguren kunt betrekken in alle lagen van de organisatie, aandacht kunt creëren en medewerkers kunt inspireren.
 • Ken je de verschillende samenwerkingspartners in de organisatie/ regio en kun je met hen samenwerken vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid.
 • Weet je waar je informatie en inspiratie kunt vinden over het toepassen van Positieve Gezondheid.

Deze leerroute wordt aangeboden in samenwerking met BeBright en Vilans, implementatiepartners van iPH.

Voor cursusdata kun je bij het aanbod kijken via de knop ‘Aanmelden’.

Workshop

Heb jij de eerdere basismodule Positieve Gezondheid zonder leerroute gevolgd? Dan bieden we jou een verkort traject aan waarin je de door jou gekozen leerroute in één dag kunt volgen. Ook deelnemers die al een andere leerroute hebben gevolgd kunnen zich aanmelden voor deze workshop.

Voor cursusdata kun je bij het aanbod kijken via de knop ‘Aanmelden’.

Verdiepende scholing

Intervisie Positieve Gezondheid & implementatie in de organisatie

Na het volgen van de training Positieve Gezondheid & implementatie in de organisatie kan je je aanmelden voor twee intervisiesessies met andere professionals die bezig zijn met de implementatie van Positieve Gezondheid. Extra ideeën uit de praktijk kunnen worden uitgewisseld en successen en vraagstukken worden verder uitgediept. Samen leer je verder! 

Opleiding Trainersvaardigheden

Het geven van trainingen waarin mensen kunnen leren en ontwikkelen vraagt veel van de professional. Coachende vaardigheden zijn niet voldoende bij groepsgewijs werken. Er moet ook rekening gehouden worden met de groepsdynamiek. Deze kan juist ook benut worden om het leerproces te versterken. De trainer moet in staat zijn om programma’s te ontwerpen en ter plekke aan te passen. De verschillende manieren van leren die in de groep aanwezig zijn worden zo ondersteund. Wil jij je ontwikkelen op dit soort punten? Dan ben je op je plek in de opleiding Trainersvaardigheden.

Opleiding Train-de-trainer

Wil jij professionals trainen in het werken met groepen op basis van Positieve Gezondheid? Dan is de opleiding Train-de-trainer echt iets voor jou. Voor deze opleiding zijn wel onderliggende trainerscapaciteiten nodig. Deze worden beoordeeld in een intakegesprek. Wanneer de basis trainersvaardigheden nog ontwikkeld moet worden, kan je eerst de opleiding Trainersvaardigheden volgen.

Agenda

Vergaderruimte huren

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.

Contactformulier