Nascholingsworkshop Positieve Gezondheid & Werken met Groepen

Meerdere startmomenten

1 dag

€ 269,-

HBO werk- en denkniveau

Heb jij al een certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’ en wil je graag leren hoe je de werkwijze kunt vertalen naar het werken met groepen? Dan ben je op je plek in deze workshop.

Werken met groepen kan bijvoorbeeld op het gebied van welzijn, bewegen, cultuur of onderwijs zijn. Ben jij welzijnswerker? Of werk je als buurtsportcoach? Ben je kunstdocent? Of leerkracht op een basisschool? Dan is dit de workshop die goed aansluit bij jouw werk.

Heb jij al een certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’ en wil je graag leren hoe je de werkwijze kunt vertalen naar het werken met groepen? Dan ben je op je plek in deze workshop.

Deze workshop volg je wanneer je dit gezondheidsconcept wilt toepassen in het werken met groepen. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van welzijn, bewegen, cultuur of onderwijs zijn. Ben jij welzijnswerker? Of werk je als buurtsportcoach? Ben je kunstdocent? Of leerkracht op een basisschool? Dan is dit de workshop die goed aansluit bij jouw werk.

Wat leer je in deze training? 

In deze training leer je hoe je werken met Positieve Gezondheid kunt vertalen naar groepsactiviteiten en -interventies. Je helpt mensen om beter te benoemen wat belangrijk voor hen is. Dit vergroot het gevoel van eigen regie en helpt hen om stappen te kiezen die hun Positieve Gezondheid vergroten.

Na het volgen van deze training: 

 • Kan je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in je werk vormgeeft.
 • Heb je meerdere malen gereflecteerd op je eigen Positieve Gezondheid en kan je beschrijven wat jouw opbrengst daarvan is.
 • Kan je minimaal drie werkvormen toepassen om mensen groepsgewijs te laten reflecteren op hun Positieve Gezondheid en hierover in gesprek te laten gaan.
 • Ben je je bewust van het belang van goed luisteren en kijken naar (de individuen in) een groep en ben je bereid een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.
 • Pas je Positieve Gezondheid toe in jouw gedrag door je te verdiepen in het perspectief van de ander, ruimte te geven, de tijd te nemen en niet te sturen op bepaalde oplossingen.
 • Kan je minimaal drie werkvormen toepassen om mensen groepsgewijs te laten ontdekken welke haalbare stappen ze kunnen zetten om hun Positieve Gezondheid te behouden of versterken.
 • Heb je gereflecteerd op je eigen vermogen om de groep (mede) regie te laten nemen over hun ontwikkelproces en heb je hier gericht mee geoefend.
 • Kan je vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid samenwerken met partners binnen en buiten de organisatie.
 • Weet je waar je informatie en inspiratie kunt vinden over het toepassen van Positieve Gezondheid.

Tijdsinvestering

De workshop duurt 1 dag.

  Cursusgeld

  Het cursusgeld bedraagt € 269,- (geen btw van toepassing). Dit is inclusief koffie, thee, lunch en werkmaterialen tijdens de cursusdagen. Er zijn geen aanvullende kosten.

   

  Alle scholingen kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

  Meer informatie over Maatwerk & Incompany

   

  basistraining leefstijlcoaching

  Basistraining Leefstijlcoaching

  basistraining leefstijlcoaching

  Opleiding Trainersvaardigheden

  basistraining leefstijlcoaching

  Positieve Gezondheid & gesprekken voeren