Nascholingsworkshop Positieve Gezondheid

& implementatie in de organisatie

Meerdere startmomenten

1 dag

€ 249,-

HBO werk- en denkniveau

Heb jij de eerdere basismodule Positieve Gezondheid zonder leerroute gevolgd? Dan bieden we jou een verkort traject aan waarin je de training Positieve Gezondheid & implementatie in de organisatie in één dag kunt volgen. Ook deelnemers die al een andere leerroute hebben gevolgd kunnen zich aanmelden voor deze workshop.

Waar is de eerdere ‘Basismodule’ gebleven?
Alle inhoud van de eerdere Basismodule Positieve Gezondheid heeft een plek gekregen in de nieuwe trainingen die bestaan uit een brede introductie die gevolgd wordt door een rolspecifieke training Positieve Gezondheid. In deze nieuwe vorm kunnen de deelnemers de stof nog beter toepassen op hun eigen werk. Net als voorheen krijg je na afronding van de introductie en de door jou gekozen training het iPH certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’ en het totale cursusgeld is gelijk gebleven.

Heb jij de eerdere basismodule Positieve Gezondheid zonder leerroute gevolgd? Dan bieden we jou een verkort traject aan waarin je de training Positieve Gezondheid & implementatie in de organisatie in één dag kunt volgen. Ook deelnemers die al een andere leerroute hebben gevolgd kunnen zich aanmelden voor deze workshop.

Deze leerroute volg je wanneer je de Introductie Positieve Gezondheid hebt afgerond en dit gezondheidsconcept wilt inbedden in een organisatie. Werk je als beleidsmedewerker? Ben je manager? Of werk je als projectleider? Dan is dit de leerroute die goed aansluit bij jouw werk.

  Wat leer je in deze training? 

  Je leert de essentie van het werken met Positieve Gezondheid te vertalen naar implementatieprocessen in een organisatie. Je geeft medewerkers en klanten de ruimte om beter te benoemen wat belangrijk voor hen is. Dit vergroot het gevoel van eigen regie en helpt hen om stappen te kiezen die hun Positieve Gezondheid vergroten.

  Na het volgen van deze training: 

    • Kan je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in je werk vormgeeft.
    • Heb je meerdere malen gereflecteerd op je eigen Positieve Gezondheid en kan je beschrijven wat jouw opbrengst daarvan is.
    • Kan je beschrijven hoe de essentie van het werken met Positieve Gezondheid zichtbaar en voelbaar wordt in de organisatie.
    • Ben je je bewust van het belang van goed luisteren en kijken naar de ander en ben je bereid om een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.
    • Pas je Positieve Gezondheid toe in jouw gedrag door je te verdiepen in het perspectief van de ander, ruimte te geven, de tijd te nemen en niet te sturen op bepaalde oplossingen.
    • Weet je welke randvoorwaarden er in de organisatie nodig zijn voor goede implementatie van Positieve Gezondheid en ken je de ontwikkelingen die hierop van invloed kunnen zijn.
    • Kan je stappen benoemen voor de implementatie van Positieve Gezondheid binnen een organisatie en kan je deze vertalen naar een programma dat aansluit op de visie, activiteiten en ontwikkelingen van de eigen organisatie.
    • Weet je hoe implementatie gemonitord en geëvalueerd kan worden.
    • Heb je gereflecteerd op je eigen vermogen om (mensen uit) de organisatie regie te laten nemen over hun ontwikkelproces bij het werken met Positieve Gezondheid en heb je geoefend in het voeren van gesprekken waarin dit versterkt wordt.
    • Weet je hoe je sleutelfiguren kunt betrekken in alle lagen van de organisatie, aandacht kunt creëren en medewerkers kunt inspireren.
    • Ken je de verschillende samenwerkingspartners in de organisatie/ regio en kun je met hen samenwerken vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid.
    • Weet je waar je informatie en inspiratie kunt vinden over het toepassen van Positieve Gezondheid.

   

  Tijdsinvestering

  De workshop duurt 1 dag.

   Cursusgeld

   Het cursusgeld bedraagt € 249,- (geen btw van toepassing). Dit is inclusief koffie, thee, lunch en werkmaterialen tijdens de cursusdagen. Er zijn geen aanvullende kosten.

    

   Alle scholingen kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

   Meer informatie over Maatwerk & Incompany