Implementatieworkshops Positieve Gezondheid

Meerdere startmomenten

Workshops van 3 uur

HBO werk- en denkniveau

Na of naast trainingen over het voeren van andere gesprekken en het introduceren van Positieve Gezondheid komt vaak de vraag op: hoe gaan we dit verder doorvoeren in ons team en/of onze organisatie? En hoe krijgen we de mensen mee die niet meteen staan te springen?

Voor de trainers, projectleiders en beleidsmakers die hiermee aan de slag willen, zijn deze workshops bedoeld. Ze zijn los van elkaar te plannen en te volgen. Ook incompany kunnen wij deze workshops verzorgen, bijvoorbeeld voor een team of projectgroep.

Er zijn op dit moment drie verschillende workshops die je kunt volgen. Lees verder voor de omschrijvingen.

Werken met een client journey

Een goed gesprek voeren is één onderdeel van het versterken van je klant of medewerker. De impact blijft echter beperkt als de rest van de ervaring rondom het gesprek niet aansluit. Professionals, teams en organisaties merken dit vaak na afloop van hun training over gesprekken voeren, bijvoorbeeld vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dan kunnen vragen ontstaan rondom ‘de implementatie’.

Implementatie is een breed begrip. Om de vraag concreet te benaderen, kun je werken vanuit een client journey. Wat maakt iemand zoal mee op zijn pad met de zorgaanbieder? Welke mogelijkheden zijn er om de ander op alle contactmomenten te versterken en worden die ook benut? In deze workshop ga je dit uitwerken voor een concrete casus, zodat je de client journey daarna ook met anderen kunt inzetten om een versterkend traject op te bouwen in een versterkende omgeving.

Anderen meekrijgen in de gewenste verandering

Bevlogen mensen hebben medestanders nodig om hun versterkende aanpak te kunnen verspreiden. In de dagelijkse praktijk is het nog niet zo gemakkelijk om ‘de anderen’ te activeren. Zeker in de huidige tijd, waar termen als ‘overbelast’ en ‘verandermoe’ steeds vaker klinken. We weten dat doorgaan op de huidige weg ook geen optie is in zorg en welzijn, dus is het waardevol om te kijken hoe je het meenemen van anderen slim kunt aanpakken.

In deze compacte workshop ga je werken met een matrix waarin je verschillende soorten belanghebbenden gaat onderscheiden. Wie kun je het beste betrekken en hoe benader je hen effectief? Dit ga je uitwerken voor een concrete casus, zodat je dit instrument leert gebruiken. Ook met en voor anderen die een bepaalde manier van werken en denken verder willen doorvoeren in hun organisatie.

Positieve Gezondheid introduceren bij mensen die er niet op zitten te wachten

Je zult maar in zorg, welzijn of onderwijs werken, waar de ene methodiek na de andere over je wordt uitgestort terwijl het team onderbemenst is en je je werk toch al niet af krijgt binnen de tijd die ervoor staat. Met zo’n vol hoofd zit je niet te wachten op een training Positieve Gezondheid. Dus hoe kan een trainer, een projectleider of organisatie aan de slag met groepen medewerkers die niet tot de enthousiaste voorhoede behoren? Of die eenvoudigweg aangeven dat ze (verander)moe zijn?

In deze compacte workshop wordt Positieve Gezondheid in een breder kader geplaatst: wat is de bedoeling van het gedachtegoed en hoe denk je buiten de lijntjes van de ‘gewone’ training of workshop om mensen te kunnen bereiken en versterken die er eigenlijk geen ruimte voor hebben in hun hoofd?

Tijdsinvestering

3 uur per workshop

Accreditatie

Er zijn geen accreditaties aangevraagd voor deze workshops.

Cursusgeld

€ 149,00 inclusief koffie, thee en werkmaterialen indien het een workshop op locatie is. Er zijn geen aanvullende kosten en er is geen btw van toepassing.

Deze workshops kunnen ook binnen jouw organisatie als incompany training worden georganiseerd, waarbij we gezamenlijk kijken welke data en welke trainer het beste passen.

Meer informatie over Maatwerk & Incompany