Leefstijlcoaching in de praktijk 2024

Leefstijlcoaches geven vaak zowel individuele begeleiding als groepssessies. Groepssessies worden vooral gevraagd door organisaties in het kader van inzetbaarheid en vitaliteit en daarnaast binnen de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Als leefstijlcoach heb je programma’s nodig die aansluiten bij de behoeftes van de opdrachtgever en de deelnemers. Het werkgebied is breed, waardoor je verschillende thema’s in je assortiment zult moeten hebben, waarbij je tegelijkertijd de rode draad moet blijven zien en voldoende diepgang moet kunnen bieden. Voor inhoudelijke doorontwikkeling en uitwisseling met collega leefstijlcoaches zijn er deze trainingssessies, die deel uitmaken van het abonnement ‘Aan het werk als leefstijlcoach’ van Visiom.

Inhoud programma

Deze training is bedoeld voor leefstijlcoaches die goed onderbouwde programma’s willen bieden aan deelnemers, ook groepsgewijs. In de bijeenkomsten ga je aan de slag met thema’s op het gebied van leefstijlcoaching, zoals omgaan met stress, energiemanagement en het aanleren en volhouden van gezonde gewoontes. Je verkent onderdelen van het programma en de opbouw van programma’s, oefent met onderdelen en wisselt met collega’s uit over een effectieve aanpak. De scholing maakt deel uit van een abonnement, zodat je de verkende programma’s ook gedurende je abonnementsperiode kunt blijven gebruiken.

Wat levert het op?

  • Je kent de doelen en de inhoud van de programma’s die je als leefstijlcoach kunt inzetten. Deze kun je gebruiken gedurende je gehele abonnementsperiode.
  • Je kunt beschrijven waar je aan moet denken bij de opbouw van (groeps)programma’s over leefstijl om goede resultaten te behalen.
  • Je kunt een groeiend arsenaal aan interventies en trainingsonderdelen effectief inzetten in je werk als leefstijlcoach.
  • Je kunt beter inspelen op je groep door feedback en suggesties van collega’s.
  • Je hebt je inzichten verdiept in specifieke leefstijlthema’s als het gaat om oorzaken en oplossingen bij deelnemers.

Praktisch

  • Deze scholingsdagen worden geaccrediteerd bij BLCN/KABIZ en BGN.
  • De twee dagen scholing maken deel uit van het abonnement ‘Aan het werk als leefstijlcoach’ en zijn dus inclusief bij het abonnementstarief. Oftewel: bij je scholing van twee dagen krijg je een abonnement cadeau waarmee je ook de programma’s gedurende een jaar kunt blijven gebruiken.
  • Het abonnementsgeld inclusief twee scholingsdagen is € 600,00 voor 1 jaar.
  • De scholingsdagen van 4 contacturen worden in overleg met de deelnemers op locatie in Amersfoort of online gepland. Dit staat vermeld bij de cursusdata in de cursusagenda.

Aanmelden?

Heb je belangstelling voor de twee trainingsdagen, dan meld je je ook aan voor het abonnement. Je kunt je aanmelding starten via de Cursusagenda (kies voor de eerstvolgende start van Leefstijlcoaching in de Praktijk) of contact opnemen via abonnementen@visiom.nl of het online formulier op deze pagina.

Advies nodig?

Marjorie Pasman

marjorie@visiom.nl

Ik wil graag een abonnement