Logo van Visiom BV met pay off van bebright academy vanwege samenwerking

Training en opleiding

Je bent zorg- of welzijnsprofessional geworden omdat je wilt dat het goed gaat met mensen. Daar wil je aan bijdragen. Je wilt iets voor anderen betekenen. Zorgen dat mensen alles weer aan kunnen en dat ze verder kunnen met hun leven. Je wilt ze beter zien worden.

Maar vaak voelt het alsof je vooral bezig met tijdelijk ‘repareren’. Mensen komen steeds met dezelfde problemen terug. Een groot deel van je tijd gaat op aan organiseren en administreren. Je volgt netjes eisen en protocollen op, maar daarmee verbeter je de wereld niet. Het voelt ook alsof het niet klopt met hoe het zou moeten zijn. Meestal wordt er nét een beetje meer gevraagd dan je eigenlijk kunt leveren. Je verliest energie en veerkracht.

Ergens weet je dat het anders kan. Je weet hoe het is om echt contact te hebben met een patiënt of cliënt. Je hebt mensen gezien die regie namen over hoe het met ze ging en gevoeld hoe het is om samen te werken aan een grotere veerkracht. Op die momenten kostte je werk een beetje energie, maar het gaf je vooral energie. Die energie zou je het grootste deel van de dag willen hebben. Dan zou je nooit meer een professional zijn die langzaam opraakt, maar juist eentje die zich in zijn element voelt.

Wij werken elke dag met professionals uit zorg en welzijn en we weten dat je echt iets wilt betekenen voor je patiënt of cliënt. Dat je daarom probeert mee te komen met richtlijnen en protocollen. Dat je geen nee zegt als de organisatie, je team of de patiënt iets van je vraagt, omdat je niemand in de steek wilt laten – en niet altijd weet hoe je op een verantwoorde manier kunt weigeren als het niet klopt voor jou. Maar dat je het intussen heus wel voelt als het niet meer in balans is. Dat dat jou iets kost, maar ook anderen benadeelt omdat je niet meer de beste versie van jezelf kunt zijn.

De reden dat wij juist met mensen uit zorg en welzijn willen werken, is dat we weten dat dat impact heeft op de samenleving. Mensen komen bij jou terecht als ze op een moeilijk punt in hun leven staan. Ze zijn kwetsbaar. Als jij bij ons de vaardigheden en de mindset kunt ontwikkelen die je nodig hebt om anderen de juiste vaardigheden en mindset te helpen ontwikkelen, dan… hebben we een olievlek te pakken. En daar stopt het wat ons betreft niet. We willen zorgen dat jij mensen echt beter kunt maken, een klein beetje of helemaal. Zodat ze niet met hetzelfde probleem terug hoeven te komen. Omdat ze veranderd zijn en zelfs nieuwe problemen beter aankunnen.

Bij Visiom ontwikkelen en geven we trainingen die ervoor zorgen dat het geen toeval meer is dat die ene patiënt of cliënt regie begint te nemen. We zorgen dat het lukt bij bijna iedereen waar je mee werkt, omdat je effectieve, onderbouwde methodieken hebt. Of je nu tien minuten of dertig minuten de tijd hebt, je werkt met een systeem dat werkt. Een methodiek voor een persoonsgerichte benadering die leidt tot meer regie bij je patiënt – echt, die bestaat. Hij omvat gesprekstechnieken, een manier van kijken en luisteren en principes om gezonde keuzes eenvoudig te maken.

We nodigen je natuurlijk uit om ze eerst (en elke dag) op jezelf toe te passen. We hebben jou nodig in zorg en welzijn, dus moeten we samen zorgen dat jouw veerkracht groeit en op peil blijft. Met die basis kun je ook anderen gidsen, waardoor je weer extra energie opdoet. En dan klopt alles ineens.

Wil je:

  • meer grip op je gesprekken
  • de motivatie en de veranderkracht van patiënten of cliënten versterken?
  • je eigen werk én het leven van anderen eenvoudiger maken?
  • alle cursussen over gesprekstechniek of leefstijl die je al gevolgd hebt, omzetten in een effectieve aanpak die natuurlijk aanvoelt?
  • bijdragen aan de veerkracht van de mensen die bij jou binnenlopen?
  • het gevoel hebben dat je precies het werk doet dat je wilt doen?

Daar kun je de kennis, het inzicht en de vaardigheden voor ontwikkelen.

Heb je behoefte om een stap te zetten en te groeien in je vermogens als professional? Lees dan verder over ons trainingsaanbod over leefstijlcoaching of Positieve Gezondheid.

Agenda

Vergaderruimte huren?

 

 

Zoek je een cursusruimte, trainingsruimte of vergaderruimte in Amersfoort? Direct tegenover station Amersfoort kun je een ruimte voor 1 tot (nu) 11 personen huren bij Visiom.