Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen genoeg goed eten heeft, nu en in de toekomst? Hoe dragen we door gezonder te eten bij aan een duurzame wereld? Hiervoor hoef je helemaal geen speciale dingen te doen. Als je onbewerkt en gevarieerd eten kiest en dat met aandacht eet, krijgt je lichaam voeding binnen en komt het tot rust.

 
Dit betekent minder productie van:

  • Ongezond eten dat jou niets brengt
  • Nog meer ‘leeg’ voedsel omdat je alweer trek hebt
  • Nog meer ‘leeg’ voedsel omdat je je rot voelt en iets lekkers wilt
  • Pillen, poeders en apparaten die je koopt omdat je weer slank en gezond wilt zijn
  • Nieuwe kleren omdat je steeds van maat verandert en/of niet tevreden bent over je uiterlijk

Ook de gezondheidszorg wordt een stuk betaalbaarder als veel mensen goed gaan eten. Veel (chronische) ziektes kunnen immers verminderd worden als je in een betere conditie bent door goede voeding en een gezond gewicht hebt. Zelfs de kans op somberheid, stress en depressie neemt af als je lichaam en je hormoonsysteem meer in balans zijn. En gezond eten kan (het risico op) ziektes als diabetes of hart- en vaatziektes verminderen of zelfs laten verdwijnen. Dat kan geen enkel medicijn.

Als we met goede voeding zorgen dat iedere Nederlander steeds een beetje minder betaalt voor zijn ziektekostenpremie in plaats van steeds een beetje meer, houden we geld over voor gezond voedsel. Zo ontstaat een opwaartse spiraal. Eenvoudig hè.