Training en ontwikkeling leiderschap

 

De komende jaren wordt veel gevraagd van de zorg en het sociaal domein. Om een transformatie mogelijk te maken en te komen tot werkwijzen en resultaten die toekomstbestendig zijn, is versterkend leiderschap nodig. Niet alleen van professionals, die regie moeten voeren over hun werk en hun leven. Maar ook van teamleiders, managers en directeuren. 

Waar organisaties tot de kern moeten komen en hun meest effectieve werk moeten leveren, geldt dit ook voor leiders. Zij kunnen alleen richting geven als ze in verbinding staan met zichzelf, de medewerkers en de organisatie. Ze moeten om kunnen gaan met complexiteit en continue verandering, mensen kunnen activeren en samen laten werken, de basis leggen voor vertrouwen en actie – en dit alles zonder de maatschappelijke bedoeling van het werk uit het oog te verliezen. 

Dit lijkt een zware rol, maar voor degenen die goed toegerust zijn en zich blijven ontwikkelen, is het vooral een uitdagende en vervullende taak. Samen met organisaties uit zorg en welzijn realiseert Visiom incompany programma’s voor verschillende leiderschapsrollen, van teamleider tot manager of directeur. Het ontwikkelprogramma wordt waar mogelijk ingepast in bestaande structuren, zodat er gewerkt kan worden aan een duurzame basis binnen de organisatie.  

In gesprek gaan over wat er nodig is in jullie organisatie? Neem contact met ons op via in*******@vi****.nl

Wij hebben onder meer gewerkt met: