Opleidingen & Trainingen Eerstelijnszorg

De eerstelijnszorg is de poort naar goede zorg in Nederland. Daarmee komt er veel af op de organisaties en professionals die er werkzaam zijn. De vragen van patiënten worden complexer, hun verwachtingen veranderen en de lat vanuit de samenleving ligt steeds hoger. En dat terwijl het aantal beschikbare professionals (en hun veerkracht) juist lijkt af te nemen.

Wij zetten training en opleiding in ter ondersteuning. Belangrijke programma’s voor de eerstelijnszorg zijn Positieve Gezondheid en Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP). Deze scholingen hebben een positieve wisselwerking met gespreksvaardigheden, leefstijlcoaching, werkgeluk en Work-Life Skills, waar we ook trainingen voor aanbieden.

Belangrijk bij het inrichten van een scholing is dat we de insteek kiezen die het meeste oplevert en waar de deelnemers ook motivatie voor kunnen opbrengen. Hoe meer druk mensen ervaren, des te relevanter zijn onze scholingen – maar de kans wordt juist kleiner dat er ruimte voor wordt gemaakt. We gaan dan ook graag in gesprek over manieren om de drempel te verlagen en de vrijgemaakte energie optimaal te gebruiken.

Naast onze vaste trainingsthema’s bieden we ook maatwerkprogramma’s, bijvoorbeeld voor praktijkmanagers, POH’s of doktersassistenten. Deze worden vaak vanuit regionale huisartsorganisaties aangeboden, zodat mensen uit meerdere praktijken samen de training kunnen doorlopen.

Wil je meer informatie of een advies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via in*******@vi****.nl of vul ons contactformulier in. Onze adviseurs denken graag met je mee over passende scholing voor jouw organisatie.