Opleidingen & Trainingen Eerstelijnszorg

De eerstelijnszorg is de poort naar goede zorg in Nederland. Daarmee komt er veel af op de organisaties en professionals die er werkzaam zijn. De vragen van patiënten worden complexer, hun verwachtingen veranderen en de lat vanuit de samenleving ligt steeds hoger. En dat terwijl het aantal beschikbare professionals (en hun veerkracht) juist lijkt af te nemen.

Bij Visiom vind je training en opleiding op het gebied van Versterkend Werken voor de eerstelijnszorg. Onder deze paraplu passen programma’s als Positieve Gezondheid en Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP). Maar ook thema’s als gespreksvaardigheden, leefstijlcoaching, werkgeluk en Work-Life Skills Het lijkt vaak alsof dit allemaal losse onderwerpen zijn die aandacht vragen, maar onder de noemer Versterkend Werken kun je als eerstelijns organisatie de puzzel gaan leggen: wat helpt ons en de patiënt werkelijk verder?

Belangrijk bij het inrichten van een scholing is dat we de insteek kiezen die het meeste oplevert en waar de deelnemers ook motivatie voor kunnen opbrengen. Iedereen heeft het inmiddels al druk genoeg. We gaan dan ook graag in gesprek over manieren om de drempel te verlagen en de vrijgemaakte energie optimaal te gebruiken. Voor het werken met Positieve Gezondheid bieden we bijvoorbeeld niet alleen de gecertificeerde training van vier bijeenkomsten die zich richt op gespreksvoering, maar ook losse workshops die aansluiten bij praktijkvraagstukken van medewerkers, een starttraining van 2 bijeenkomsten en een training die zich meer richt op de implementatie in de dokterspraktijk.

Maatwerkprogramma’s kunnen ook worden afgestemd op een bepaalde rol/groep, bijvoorbeeld praktijkmanagers, POH’s of doktersassistenten. Deze trainingen worden vaak vanuit regionale huisartsorganisaties aangeboden, zodat mensen uit meerdere praktijken samen de training kunnen doorlopen. Ook kunnen dan thema’s worden gecombineerd, zoals leiderschap & Positieve Gezondheid voor praktijkmanagers of leefstijl & gespreksvoering voor POHs.

Wil je meer informatie of een advies? Neem dan contact op via in*******@vi****.nl of vul ons contactformulier in. Onze adviseurs denken graag met je mee over passende scholing voor jouw organisatie.

Wij hebben onder meer gewerkt met:

Bekijk hier voorbeelden van onze trainingen: