Docenten en trainers Visiom Academie

Trainers leefstijlcoaching

Onze trainers leefstijlcoaching zijn naast hun specifieke expertise allemaal register leefstijlcoach.

Meijke van Herwijnen

Meijke van Herwijnen geeft al 20 jaar les over (leefstijl)coaching, voeding, slaap en stress/ontspanning. Ze brengt graag overzicht in een thema en zorgt dat het eenvoudig wordt, zodat mensen er concreet mee aan de slag kunnen. Ze houdt het graag licht, zonder dat de diepgang daarbij verloren gaat. Als bestuurslid van de Federatie voor Gezondheid houdt ze zich ook bezig met de vraag hoe we mensen in Nederland kunnen ondersteunen bij het verbeteren van hun (positieve) gezondheid.


Aty de Jong is 30 jaar diëtist. Het verzorgen van scholingen/cursussen/workshops is in al die jaren een geliefd onderdeel geweest van haar werkzaamheden. Van de eerste (1990) over zuigelingenvoeding aan consultatiebureau teams in Lelystad, tot een recente bijscholing over voeding en leefstijl aan psychomotorisch therapeuten. Van paramedicus is zij steeds meer leefstijlcoach geworden met als specialisaties (uiteraard) voeding en daarnaast stoppen met roken. Haar insteek is altijd persoonlijk, positief en haalbaar.


Danielle Gommers-Vriezema geeft al bijna 10 jaar les over voeding, sport en (leefstijl)coaching aan allerlei professionals. Vanuit haar ervaring als topsporter en haar praktijk als (sport)diëtist en register leefstijlcoach komt ze met levendige voorbeelden waardoor de theorie beter te begrijpen is. De combinatie van een no nonsense persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en een meervoudige professionele expertise maken haar een waardevolle docent.


Ester Janssen is een betrokken en ervaren professional die kwaliteit centraal stelt binnen haar vakgebied leefstijlcoaching. Naast haar werk als docent en trainer op het gebied van onder meer bewegen en (leefstijl)coaching, is ze mede-eigenaar van het CooL programma als erkende Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Ze denkt graag onderzoeksmatig en beleidsmatig mee over de uitrol van leefstijlcoaching in Nederland en de doorlopende verbetering van de kwaliteit van leefstijlinterventies.


Francisca Griep heeft meer dan 25 jaar onderwijservaring als docent Lichamelijke opvoeding. Als trainer en leefstijlcoach krijgt ze letterlijk en figuurlijk iedereen weer regelmatiger, beter en prettiger aan het bewegen.
Ze is een bevlogen mens en energieke flexibele professional.
Een beweegcoach die inspireert en motiveert en kijkt naar de mogelijkheden van jouw lichaam.


Ine van Gisbergen is de afgelopen tien jaar actief in de gebieden mindfulness, veerkracht en stress. Ze traint zichzelf en anderen in goed opletten en automatisch gedrag vervangen door bewuste keuzes. Ze traint zowel groepen als individuele werknemers binnen organisaties in het behouden van hun veerkracht en het omgaan met onrust en stress. Haar trainingsstijl is toegankelijk, met humor en diepgang.


Isabelle Blaes heeft al ruim 10 jaar ervaring in het geven van les en trainingen over leefstijl en alles wat je nodig hebt om je gezond en gelukkig voelen. Isabelle gebruikt graag verhalen en metaforen om dingen te verduidelijken en zet daarbij haar kennis van filosofie en gevoel voor humor in. Ze heeft een bovengemiddelde expertise op de volgende terreinen: onderwijs, stressmanagement, zingeving en geluk.


Marian Rekers heeft er bewust voor gekozen om haar beroep als verpleegkundige om te vormen tot leefstijlcoach. Ze wil graag diepgang brengen in haar aanpak en is ook geschoold als therapeut. Ze toont een grote professionele betrokkenheid en kan creatief werken met wat voorhanden is. Marian heeft zowel in de eerste, tweede als derdelijns gezondheidszorg gewerkt alsook in de nulde lijn (preventie). Zij kan invoelen wat er speelt voor medewerkers in deze sectoren. Haar expertise is bovengemiddeld groot in de thema’s diabetes en psychotherapie.


Myriam Claessens is sinds 2007 aangesloten bij Visiom als (leefstijl)coach. Ze heeft een eerstegraads onderwijsbevoegdheid en houdt van het overbrengen van kennis. Maar nog mooier vindt ze het als mensen hun eigen kennis en kwaliteiten benutten en het vertrouwen in eigen kunnen (leren) vergroten. Ze is doelgericht én flexibel en heeft een grondige kennis van alle leefstijlthema’s: voeding, beweging, balans inspanning/ontspanning en slaap.


Trainers Positieve Gezondheid

Onze trainers Positieve Gezondheid zijn allen gecertificeerd door het Institute for Positive Health (iPH).

Agnes Schilder

Annemieke van Duinhoven

Cinthya de Vaal

Ellen Bos

Estelle Schatorié

Geeske van der Weerd

Liselot Schiphorst

Mirjam van der Meij

Paul van der Zee

Rosemarie van Ruiten

Sandra IJpma

Sione Brugman