E-learning Stoppen met roken

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten
Begin
Deze training is momenteel gesloten

Deze e-learning geeft je achtergrondkennis over stoppen met roken en het begeleiden van mensen daarbij. Voor de aanpak van stoppen met roken wordt verwezen naar methoden die wetenschappelijk zijn onderzocht en als effectief zijn aangemerkt.

Volg je deze e-learning in het kader van een bredere opleiding, bijvoorbeeld die tot leefstijlcoach? Dan is het goed om te weten dat dit de e-learning is die hoort bij een volledige, geaccrediteerde opleiding van Visiom die de theorie aandraagt voor een registratie als gekwalificeerd Stoppen-met-Roken coach. Je zult merken dat de stof over roken in de e-learning relatief uitgebreid is vanwege de accreditatie en dat er een toets is na elk onderdeel.

Om de volledige opleiding af te ronden en te kunnen kwalificeren voor het kwaliteitsregister, doe je na afronding van de e-learning (en eventueel je coachingstraining) een korte praktijkstage van twee gesprekken van een half uur. Deze gesprekken worden uitgevoerd onder toezicht van een register SMR-coach, die bestaande cliënten hiervoor vraagt. Je kunt zelf een stagebegeleider zoeken (deze moet dus in het SMR register staan), of gebruik maken van één van onze stagebegeleiders. Na de stage vul je beiden een beoordelingsformulier in, dat je mailt naar ons. Meer informatie over de praktijkstage, contactinformatie van de stagebegeleiders en de beoordelingsformulieren vind je in de module ‘Je ontwikkelen als SMR coach’.

Na het volgen van deze e-learning moeten de volgende doelen bereikt zijn:

  • Je kent achtergronden en cijfers over roken in Nederland en het effect daarvan op de gezondheid
  • Je kunt uitleggen hoe een rookverslaving werkt
  • Je kunt globaal een wetenschappelijk onderbouwde aanpak beschrijven voor stoppen met roken begeleiding
  • Je kunt de verschillende vormen van ondersteunende medicatie beschrijven voor het stoppen met roken, plus aandachtspunten bij het inzetten daarvan
  • Je kunt een algemene beschrijving geven van de wisselwerking met andere leefstijlgebieden bij het stoppen met roken
  • Je kunt cliënten specifiek ondersteunen bij stoppen met roken binnen een leefstijlcoachingstraject
  • Je kunt je na afronding van de opleiding inschrijven in het register voor Stoppen met Roken begeleiding indien gewenst

Vragen over de opleiding?

Heb je vragen over de opleiding Effectief Coachen bij Stoppen met Roken, bijvoorbeeld over de e-learning, de training Coaching & Gespreksvoering, de praktijkstage of de beoordeling van de praktijkstage? Dan kun je die stellen aan de opleidingscoördinator tijdens een online vragenuurtje. Kijk in de agenda wanneer er een vragenuurtje gepland staat.

  • Card image cap
    Marjorie Pasman