E-learning Bewegen, sport en leefstijl

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten
Begin
Deze training is momenteel gesloten

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. En hoewel het advies om zoveel mogelijk te lopen en fietsen een kwestie van logisch verstand lijkt en de echte sportbegeleiding niet valt onder leefstijlcoaching, helpt het toch om als leefstijlcoach een goede achtergrondkennis te hebben om mensen te kunnen gidsen bij het opbouwen van een actieve leefstijl. En vooral om hen te helpen om bewegen de juiste plek te geven bij het bereiken van hun doelen.

In deze training krijg je die kennis. Bijvoorbeeld: hoeveel bewegen is goed, waar moet je op letten bij het (opbouwen van) beweging en waarom? Deze informatie kun je nodig hebben bij het ondersteunen van je cliënt. Daarnaast krijg je basale achtergrondkennis over bijvoorbeeld fitheidstesten en energieverbruik, zodat je om kunt gaan met de uitkomsten van testen en/of beter samen kunt werken met beweegprofessionals.

Als leefstijlcoach kun je meer of minder behoefte hebben aan verdiepende informatie of nadere uitleg over de werking van het lichaam in relatie tot bewegen. In het handboek Inspannings- en sportfysiologie van Kenney, Wilmore en Costill kun je detailinformatie nazoeken over de onderwerpen uit deze e-learning. Ook vind je in het boek veel afbeeldingen, schema’s en grafieken als je daar behoefte aan hebt.

Het boek Laat je hersenen niet zitten leest heel gemakkelijk en kun je helemaal lezen.

  • Card image cap
    Meijke van Herwijnen